Väittelijä tai hänen luottohenkilönsä saapuu hyvissä ajoin paikan päälle tarkistamaan plaseerauksen, huolehtimaan mahdollisesta koristelusta ja käymään läpi illan kulun yhdessä illasta vastaavan hovimestarin kanssa.
Vieraiden saapuessa heille tarjoillaan lasit kuohuviiniä tai samppanjaa ja väitellyt tervehtii heitä sekä ohjaa heidät peremmälle.
Alkumaljat nautitaan aulassa tai juhlatilassa seurustellen, jonka jälkeen siirrytään pöytiin. Tähän on hyvä varata noin puoli tuntia aikaa.
Kun vieraat ovat istuutuneet, väittelijä toivottaa kaikki tervetulleiksi ja kertoo lyhyesti illan kulusta ja aikataulusta.
Seuraavaksi tarjoillaan päivällinen. Tarjoilijat kaatavat vieraille ensin viiniä, jonka jälkeen päivällinen tarjoillaan sovitusti joko pöytiin tai vieraat noutavat ruoat juhlabuffetista.
Ruokailun aikana kaadetaan toinen kaato viiniä ja tarjoilijat varmistavat vielä pääruokalautasten keräämisen jälkeen, että kaikilla on riittävästi juotavaa puheiden ajaksi.
Kun pääruokalautasten kerääminen alkaa, on vieraita hyvä varoittaa tulevista puheista, jotta he ehtivät tarpeen vaatiessa jaloitella ennen puheiden alkua.
Seuraavaksi vuorossa ovat puheet. Puheiden aikana tarjoilijamme eivät liiku juhlatilassa ja tilan ovet pidetään suljettuina.
Puheiden jälkeen väittelijä avaa juhlatilan ovet. Tämän jälkeen tarjoillaan jälkiruoka sekä kahvit ja mahdolliset avecit.
Kahvin aikana voi olla muuta ohjelmaa, kuten musiikkiesitys.
Juomien tarjoilu lopetetaan puoli tuntia ennen päivällisen päättymistä. Päättymisaika ja mahdolliset jatkot Bottalla sovitaan hyvissä ajoin ennen tilaisuutta.
Karonkkaillalliseen on hyvä varata aikaa useampi tunti. Tilaisuuden kesto riippuu henkilömäärästä, tarjoilutavasta ja puheiden määrästä. Minimikesto on noin neljä tuntia.
Tutustu menuvaihtoehtoihin ja karonkan etukäteisjärjestelyihin.